URL : http://allrecipes.nl/recept/..
Australische hamburgers-edit
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 tot 40 min.
 Hartig/Kruidig
 Barbecuen/Grillen/Bakken
 Australie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 500 gr. mager runder gehakt
  • Peper en zout
  • 4 druppels Tabasco saus
  • Scheut Worcestershire saus
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 4 hamburger broodjes met sezamzaadjes
  • 8 plakjes spek
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 4 eieren
  • Handvol gesneden ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 12 plakjes jong belegen kaas
  • 4 ringen ananas uit blik
  • Tomatenketchup/Curry
  • Mosterd
  • Bereidingswijze

    Meng het gehakt, peper en zout naar smaak, tabasco, worcestersaus en fijngesneden ui. Meng goed met je handen en vorm er 4 hamburgers van. Maak ze 15 cm rond en redelijk dun, tijdens het bakken worden ze kleiner en dikker. Leg ze op een bord, dek af met folie en zet een uur in de koelkast of maak ze een dag van tevoren. Verhit een koekenpan met olijfolie op hoog vuur en doe de hamburgers erin. Schroei ze goed dicht en zet het vuur op medium. Je kan de hamburgers ook insmeren met olie en klaarmaken op de BBQ, bakplaat of grill. Bak tot de gewenste gaarheid. 3 tot 4 min. per kant. Ondertussen snijd je de broodjes doormidden. Smeer ze in met olie en rooster je ze 5 min. in de oven (200 °C) of op de BBQ. Leg ze op een bord. Grill het spek. Bak ondertussen de in ringen gesneden ui en de eieren aan beide zijden naar wens. Je kan de tomaat en de ananas ook bakken/opwarmen. Het broodje opbouwen, Doe eerst wat curry of tomatenketchup op het broodje, dan de sla, tomaat. Leg er vervolgens de hamburger, kaas, ei, spek en ananas op. Bedek met gebakken uien. Op de andere kant van het broodje smeer je tomaten ketchup en mosterd.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend